Allmänt

Frisk luft och inget resande

Corona är, som allt annat, en klassfråga. De som har gott ställt har naturligtvis det lättare att undvika viruset. Vi andra, låginkomsttagare, måste åka till våra jobb för få in till hyran. Vi som arbetar nära med människor är mer utsatta än de som har ett kontor i enskildhet.

Vårdpersonal är den mest utsatta och undersköterskor som är pinsamt lågavlönade är helt oskyddade.

Jag arbetar inne i Göteborg som barnskötare där det är stora barngrupper och det är större ruljans på vikarier, bara det är en risk.

Men vi alla har ett måste att betala räkningar och mätta våra barns magar.

Det är svårt att sätta sig i karantän i månader eller ens några veckor. Ännu sålänge så har vi klarat oss och det verkar mest vara i Stockholm nu.

Jag skulle inte ha några problem alls med att tvingas till karantän hemma för att inte bli smittad. Tänk vad skönt att vara hemma och vila. Sova är det bästa jag vet och mina barn umgås sinsemellan och är bra på att hitta på saker inne. Men det blir omöjligt ekonomiskt sätt.

Det finns positiva saker med Corona och jag drar mig verkligen för att skriva så med allt lidande viruset för med sig. Det jag tänker på är miljön och föroreningar som blivit bättre. Krasst så kanske Corona rensar ut befolkningen då vi förstör jorden. Ingen människa går ju säker med viruset. Alla kan drabbas och ingen är odödlig, hemsk tanke men så är det, tyvärr.

Jag undrar om jordens befolkning kommer att bli klokare efter den här dödliga sjukdomen, om vi lär oss något och bromsar upp i vår självklara vardag. Ingen vet ju hur länge man får vara kvar. Kanske blir vi mer eftertänksamma och vaknar upp.

Visst låter det sorgligt och svart det jag skriver men jag är inte någon showfnittrig artist som är naiv och glättig. Jag lever i verkligheten men självklart går jag inte och är deprimerad och pratar om jordens undergång men man måste ha någon sorts balans i verkligheten. Livet är inte show och champagne.

Speciellt inte för den vårdpersonal som får se ett och annat varje dygn som går nu. De är verkligen våra stöttepelare nu och hoppas regeringen nu förstår vilket stort arbete de utför, även innan det här viruset. En rejäl löneförhöjning är på sin plats och det även efter covid-19 perioden.

Nu börjar påsklovet och jag hoppas folk förstår att de inte ska samlas och inte resa, många är så naiva och slår bort jobbiga saker. Det skadar bara.

Vi ska vara hemma och vara ute i naturen så mycket vi kan. Vi kommer att röra oss ute, träna och äta god mat. Vila och mysa!

 

Paula

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *