Köket

Torskfilé i ugn-Middagstips

Det var längesen jag åt torsk till middag så idag blev det torskfilé gratäng.

Gratängen passar barnfamiljer väldigt bra och mina barn tyckte att den var ”asgod”! Krämig och mättande.
Måtten är på ett ungefär av det jag tagit.

Ingredienser:

  • 8-9 st torskfiléer
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Grillkrydda, grillkrydda Mexico, dill

Koka upp ris. Lägg filéerna i en form. Rör ihop riven ost i creme fraichen och pressa i en vitlöksklyfta. Häll det över fisken och toppa med lite mer riven ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Osten ska vara gyllenbrun.

Servera med ris och en sallad

Den här gratängen är perfekt på vardagen när middagen ska bli klar snabbt. Salladen kan göras dagen innan.

Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *