Allmänt

Det paranormala

Jag är med i fb grupper om paranormala och övernaturliga ämnen. Om livet efter döden och andar. Många i de grupperna påstår sig vara mediala. En av de skrev att hon gör det gratis så jag kontaktade henne. Jag fick ett kort svar att hon tar 300 kr via pm. Jag sa ok och tack, efter ett tag så skrev hon igen ”men jag kan se att du har en man med dig som tittar till dig ibland”. Hon förstod efter ett tag då att jag inte tänkte betala så hon försökte fånga upp mig med det.

Sånt är inget jag går på men jag ser många som tror på ALLT som dessa medier skriver och några lägger ut bilder och videoklipp på deras hem, ”är det orber, jag tycker att det ser ut så”. Nej? Det är damm och demonen eller häxan i spegeln är kladd från hårspray, eller godiskladd. Det är inget ont väsen.

Jag menar inte att det inte existerar andar men damm är damm och kladd är kladd och inget tecken på spöken. En del är desperata som tror att minsta lilla är ett tecken på att en ande kontaktar de.

Jag kan inte veta om något hänt mig men kan inte hitta naturliga förklaringar på de få sakerna jag sett. Men självklart tänker man ut logiska förklaringar.

När man går igenom jobbiga och tunga saker i livet så önskar man många gånger att en skyddsängel kunde hjälpa en att trösta och vägleda och lyfta upp en. Något större än vad vi ser. Vissa saker känns ohanterbara men att förlita sig på andar är att hoppas på för mycket. Detsamma gäller religion. Många som är deprimerade eller vilsna söker sig till en gud som kan stärka de.

Andar kanske finns men många försöker tjäna pengar på andras olycka. Tro inte på allt som skrivs, bara för att någon påstår något så ska man inte göra det till en sanning. Ungefär som när någon snackar skit om andra och sprider lögner. Lita på dig själv och din egna intuition och lyssna inte för mycket på andra.

De som tror, fortsätt tro men låt er inte vägledas fel där andra utnyttjar er. Med sunt tänkande och distans mår man bäst.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *