Allmänt

Hembakad pizza

Köpepizza i all ära men hemmabakad är supergott! Jag gjorde två plåtar och om man gillar lite tjockare botten så är den här precis perfekt.

Pizzadeg:

50 gram jäst

5 dl ljummet vatten

4 msk matolja

1tsk salt

12 dl vetemjöl

Smula ner jästen i ljummet vatten ca 37 grader, låt jästen lösas upp. Tillsätt olja och salt. Häll sedan vetemjölet i blandningen och knåda till en slät deg.
låt jäsa i 30 min.

Dela degen i två bitar och kavla ut till en fyrkant. Ta försiktigt upp degen och lägg på smord plåt.

Fyllning:

En burk krossade tomater

Två msk tomatpuré

1msk matolja

Strimlad skinka

Riven ost

Blanda tomatkross, tomatpuré och olja. Bred över pizzan och lägg över skinka och ost.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min eller tills osten blir något gyllenbrun.



Bitarna som blir kvar fryser jag in som mellanmål till barnen att äta efter skolan.

Bon Appetit




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *