Allmänt

Ragnarök-skapat av oss själva

Ni sitter jag på min favoritplats genom alla tider- min säng och filosoferar.
Har funderat på naturens sätt att säga stopp och rensa upp. Naturens sätt att reparera sig själv efter årtionden av misshandel.
”Indianernas” religion är naturen och dess förmåga att hela och reparera den stora skada som vi människor åsamkar den.

Jag är inte en elak eller aggressiv person, men om jag blir hotad och trängd i ett läge där jag måste försvara mig, då hugger jag. Eller som en huggorm som hellre håller sig undan innan den känner sig hotad och inträngd, då försvarar den sig och måste hugga. Likadant är det med naturen. När det går för långt så krävs åtgärder.

Det har många gånger genom alla tider funnits pandemier och naturkatastrofer och det är ett naturligt sätt för naturen att säga ifrån, genom sjukdomar till exempel, för att återhämta sig, sätta stopp för vår misshandel av jorden.
Vi människor betalar priset med våra liv och vi har oss själva att skylla.

Jorden reparerar sig nu när vi blir tvingade till att stanna upp, sluta flyga så hysteriskt mycket och lyxkonsumera som vi gjort. Naturen andas och rensar bort människor och tvingar oss att ändra våra livsmönster och tänk.

Ta en titt på flygtrafiken och jämför hur det såg ut för ett år sedan och hur det ser ut nu.



Fatta hur många onödiga nöjesresor vi har tagit ”för att vi kan”. Vi tror att vi är odödliga och att jorden har obegränsade resurser för oss.

Ozonskiktet är trasigt sedan länge men nu börjar den lagas även om det är långt tills det är helt.
Naturen har fått vila lite nu under coronautbrottet. Det är nog nyttigt och bra både för naturen och för oss människor men hoppas vi har intelligens nog att fatta att vi får lugna ner oss lite och inte bara ta det vi vill ha.

Det tar emot att skriva att det är bra det som händer när så många människor lider och har fått sätta livet till.
Det gör ont att tänka på men vi är inte odödliga.
Vi har däremot bara tänkt på oss själva och struntat totalt i djur och natur.
Det är bara att se på alla djurparker runt om i världen, hur vi håller djuren fångna för vår egen nöjes skull. Djuren lider!
Jag hoppas att det här blir ett uppvaknande för många människor och att vi ändrar vår attityd.

Dra ner på nöjesresor, konsumera mindre, återanvänd, cykla eller gå istället för att ta bilen, undvik plast, använd tygkassar, släng inte skräp i naturen eller i sjöar och hav… Det finns hur mycket som helst att dra in på och vi behöver inte bli ”Greta” för att fatta det mest självklara.

Tyvärr så ligger det en hel del sanning i ”Människor är inte så dumma som man kan tro, de är dummare” Bevisa att jag har fel…

Paula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *